Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Διακόσμηση τάξης 1: Ο καιρός

Πώς είναι ο καιρός σήμερα; 
Τόσο απλή η ερώτηση και όμως τόσο αναγκαία ώστε να μάθουν όλοι οι μαθητές να μπορούν να ανακοινώνουν προφορικά ένα καθημερινό δελτίο καιρού! Με απλές εικόνες που μπορούν να βρίσκονται σε μια γωνιά της τάξης-  καλύτερα δίπλα στην πόρτα- μπορούμε κάθε πρωί να βλέπουμε κι έναν μαθητή να γίνεται μικρός μετεωρολόγος και να μας λέει τον καιρό! Θα παρατηρήσετε ότι προσπάθησα να χρησιμοποιήσω επίθετα και όχι ουσιαστικά στην περιγραφή του καιρού ώστε να εμπλουτιστεί και το λεξιλόγιό τους.
Θα δείτε ότι  διαδικασία αυτή, με το πέρασμα του καιρού,  δεν θα παίρνει πάνω από 2 λεπτά! Όμως τα παιδιά θα είναι σε θέση να περιγράφουν προφορικά τον καιρό με ωραίο λεξιλόγιο!
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το υλικό, έτοιμο προς εκτύπωση!
Αρκεί απλά να πατήσετε πάνω στις εικόνες και να τις εκτυπώσετε σε Α4 χαρτί(λευκό)!!!Η τελευταία εικόνα μπορεί να εκτυπωθεί και σε έγχρωμο χαρτί. Καλό θα είναι όλα να κολληθούν σ' ένα μεγάλο χαρτόνι και κάθε φορά να μπαίνει κάτω από την ταμπέλα "Ο καιρός σήμερα είναι:" η εικόνα με το αντίστοιχο επίθετο που ταιριάζει στον καιρό της μέρας και κάτω από την ταμπέλα "Η θερμοκρασία είναι:" το θερμόμετρο. Θα έχουν κοπεί εκ των προτέρων οι φράσεις "πολύ υψηλή- παγετός" ώστε κάθε φορά να κολλάτε στη σωστή ένδειξη η αντίστοιχη τιμή δίπλα από το θερμόμετρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου