Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πώς υπολογίζονται τα μόρια των αναπληρωτών!

Πολλοί είναι οι συνάδερφοι, ιδιαίτερα όσοι έχουν μηδενική προϋπηρεσία, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα καλά πώς προσμετρούνται τα μόρια στον πίνακα αναπληρωτών και έτσι δημιουργείται η προϋπηρεσία. Παρακάτω, θα επιχειρηθεί με απλό τρόπο η διασαφήνιση κάποιων βασικών πραγμάτων.
Πρώτον, μοριοδοτείται  η προϋπηρεσία κάθε αναπληρωτή και η λειτουργικότητα του σχολείου που υπηρετεί. Δύο διαφορετικά πράγματα!

 
Η λειτουργικότητα του σχολείου δεν μας απασχολεί ως αναπληρωτές παρά μόνο αν το σχολείο θεωρείται δυσπρόσιτο!Τότε παίζει ρόλο. Κατά τ'  άλλα, αν ένα σχολείο δίνει 2 ή 5 ή 6 μόρια (σε  κλίμακα 1-10) μας ενδιαφέρει σε περίπτωση μονιμότητας που εξετάζεται διαφορετικά. Αλλά δεν μας απασχολεί ως αναπληρωτές παρά στην περίπτωση δυσπρόσιτου που αναδιπλασιάζονται τα μόριά μας.
Δεύτερον, ποια μόρια; Αυτά που μας "καίνε" άμεσα, δηλαδή αυτά της πραγματικής προϋπηρεσίας μας. Αν δηλαδή κάποιος δουλέψει 7 μήνες τον χρόνο θα πάρει 7 μόρια στον πίνακα, εκτός αν το σχολείο του ήταν δυσπρόσιτο οπότε και θα πάρει 14 λόγω αναδιπλασιασμού. Αν δουλέψει 5,3 μήνες, θα πάρει και τα αντίστοιχα μόρια.
Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εκείνοι, σε περίπτωση απόλυσης και όχι παραίτησης, αν είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου, δηλαδή κάτι σαν καθεστώς μονιμότητας, παίρνουν 12 μόρια τον χρόνο ή όσα και οι μήνες που είναι η σύμβασή τους τα οποία μπορούν να αναγνωριστούν αν δεν παραιτηθούν ή δεν κλείσει λόγω πτώχευσης η επιχείρηση.

Μ' αυτόν τον τρόπο υπολογίζονται τα μόρια και παρατηρείται η μοριοδότηση στον πίνακα αναπληρωτών.
Ελπίζω οι διευκρινίσεις να ήταν κατατοπιστικές!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου