Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Για την πρώτη συνάντηση με τους γονείς!

       Είναι αρκετά σημαντικό, στην πρώτη συνάντηση με τους γονείς, να δώσουμε την εικόνα ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε και ότι ξέρουμε τη δουλειά μας. Γι' αυτό , θα ήταν βοηθητικό ένα φυλλάδιο προς τους γονείς για να κρατούν σημειώσεις όσο εμείς θα μιλάμε! Θα αναλύσουμε το πώς θα δουλεύουμε σε κάθε μάθημα και τι έχουμε σκεφτεί για τη φετινή χρονιά.  Έτσι, προλαμβάνουμε κάποιες κακεντρεχείς σκέψεις που μπορεί να δημιουργηθούν!  
Ας δώσουμε λοιπόν κάτι σαν αυτό:

Καλώς ήρθατε
στην τάξη μας


Αγαπημένοι γονείς και κηδεμόνες,
Αυτό είναι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς θα εργαστούμε φέτος στην τάξη μας. Παρακαλώ, κρατήστε σημειώσεις και παρατηρήσεις για κάθε μάθημα. Επίσης, υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη και υγιέστερη ανάπτυξη των παιδιών μας!
1η σελίδα


Λάβατε ήδη!
Έχετε ήδη προμηθευτεί ένα έντυπο καταγραφής των προσωπικών στοιχείων των μαθητών- μαθητριών μας το οποίο θα παρακαλέσω να επιστρέψετε άμεσα όσοι δεν το έχετε κάνει. Έχετε επίσης παραλάβει και τη λίστα των υλικών που θα χρειαστούμε φέτος.
Επικοινωνία:
Σε περίπτωση απουσίας ενός μαθητή/μιας μαθήτριας, παρακαλώ να επικοινωνήσετε το πρωί με το σχολείο στο τηλέφωνο:…………………………………………….  για να μας ενημερώσετε. Για να παραλάβετε τα μαθήματα της επόμενης μέρας, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο ίδιο τηλέφωνο με το πέρας των ημερήσιων μαθημάτων ή ακόμα καλύτερα να μεταβείτε στο σχολείο για να πάρετε τη λίστα των μαθημάτων από εμένα ή να δοθεί σε κάποιο παιδί της τάξης ή του σχολείου, έπειτα από μεταξύ μας επικοινωνία.
Συμβουλές για υγιεινό κολατσιό:
Είναι πολύ σημαντικό να προφυλάσσετε τα παιδιά από λιπαρά και επιβλαβή τρόφιμα. Στο σχολείο κυρίως, καλό θα ήταν να προτιμώνται τα παρακάτω για πρωινό κολατσιό: κουλούρι σουσαμένιο ή με σταφίδες, σταφιδόψωμο, κριτσίνια, μπισκότα δημητριακών, σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα, σπιτικό κέικ, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, φυσικός χυμός, γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα, λαχανικά (καρότο, αγγουράκι) σε λωρίδες, μικρό σάντουιτς με τυρί ή άπαχο ζαμπόν ή μαρμελάδα ή ταχίνι ή μέλι κ.α. Αποφεύγουμε: Σοκολατένια σνακς, γαριδάκια, πατατάκια, σάντουιτς με παχιά αλλαντικά (σαλάμι αέρος, μορταδέλλα, μπέικον), μπισκότα γεμιστά, αναψυκτικά κ.α..
Είναι απαραίτητο κάθε παιδί να έχει μαζί του νερό, αντισηπτικό και χαρτομάντιλα καθημερινά.
2η σελίδα

Γλώσσα:

Μαθηματικά:

Μελέτη Περιβάλλοντος:

Ιστορία:

Παραγωγή γραπτού λόγου:
Φυσική:

Γεωγραφία:

Θρησκευτικά:

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή:


Οι εργασίες που θα είναι για το σπίτι είναι εργασίες των παιδιών!  Είναι αναγκαίο να τις εκτελούν μόνα τους και εσείς να ελέγχετε καθημερινά αν τις έχουν κάνει.
                               Ευχαριστώ πολύ!       Καλή μας συνεργασία!
3η σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου