Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τι θα γίνει πλέον μ' αυτά τα μεταπτυχιακά;

          Πριν 10 χρόνια ήταν πολύ εύκολο να ξεχωρίσουν οι κατέχοντες μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση. Δεν ήταν και πάρα πολλοί! Τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο να βρεις, όχι μόνιμο, αλλά αναπληρωτή εκπαιδευτικό που να μην κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης! Κι αυτό γιατί, όλοι μας μαζεύουμε σαν τρελοί προσόντα- χαρτιά ώστε να προηγηθούμε των υπολοίπων σε περίπτωση μόνιμων διορισμών. Αυτήν ακριβώς την αγωνία και αβεβαιότητα εκμεταλλεύονται κάποιοι για εξοικονόμηση  τεράστιων χρηματικών ποσών!
        Κι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι απλοί ιδιώτες....αλλά το ίδιο το κράτος πολλές φορές που χτυπά παλαμάκια, κι εμείς σας καλές αρκούδες- πλήρως εκπαιδευμένες-  χορεύουμε στους ρυθμούς του. Ο λόγος για τα μεταπτυχιακά που καταβάλλει κάποιος υπέρογκα ποσά χωρίς να κάνει αυτό που είναι το νόημα ενός μεταπτυχιακού: η έρευνα! Η προσωπική έρευνα και παραγωγή. Το μεταπτυχιακό δεν είναι η επιτυχής εξέταση κάποιων μαθημάτων. Είναι η επιστημονική τοποθέτηση του εκπαιδευόμενου  σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο!
       Πλέον λοιπόν, όλοι είμαστε μάρτυρες του πλήθους των κατεχόντων μεταπτυχιακούς τίτλους και των ελαχίστων παραγωγών σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας. Ως πότε;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου