Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Οπτικοακουστικό υλικό για τα Τμήματα ΖΕΠ κι όχι μόνο!

           Είναι γνωστό πως ειδικά τα δίγλωσσα ή έστω αλλόγλωσσα παιδιά αφομοιώνουν ευκολότερα λέξεις και έννοιες  όταν τους προβάλλονται ποικιλοτρόπως. Εικόνα  και ήχος  οφείλουν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα για να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές μάθησης και να παρέχουν ολόπλευρη απεικόνιση κάθε πράγματος. Αν δε συνδυαστούν με εικόνες και παιχνίδι....τότε τόσο το καλύτερο.
          Και μιας και τα βιβλία του πρώτου επιπέδου του Τμήματος Υποδοχής δεν ενδείκνυνται  για μια ολοκληρωμένη διδασκαλία, η κ.  Μαντουβάλου μας βγάζει από τη δύσκολη θέση ως εκπαιδευτικούς, να ψάχνουμε και να εφευρίσκουμε τραγούδια και παιχνίδια για να κάνουμε το μάθημά μας πιο ενδιαφέρον και παραγωγικό! Πώς; Μα με την σειρά "Ένα γράμμα μια ιστορία". Σας παραθέτω   εδώ το e-book που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τους στίχους, ενώ το youtube είναι γεμάτο με βιντεάκια από τα τραγούδια. Αρκεί να πληκτρολογήσετε τον τίτλο του κάθε επεισοδίου!
          Από προσωπική εμπειρία... τα παιδιά τα λατρεύουν! Μπορείτε να θεωρήσετε το κάθε επεισόδιο ως την αρχική δραστηριότητα της διδασκαλίας σας με τους μαθητές να πρέπει με το πέρας του επεισοδίου να θυμηθούν όσες πιο πολλές λέξεις μπορούν που να ξεκινούν με το κάθε γράμμα! Αν το γράφουν κιόλας....τότε κάνατε μια πολύ πολύ καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου