Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Το Πολυτεχνείο μέσα από την τέχνη!

Το Πολυτεχνείο είναι μια επέτειος που κάθε χρόνο μπορεί να σου δίνει ποικίλες προσεγγίσεις, όχι απαραίτητα γειτονικές μεταξύ τους. Φέτος, αποφάσισα ότι θέλω να το συνδέσω με την τέχνη. Κι όταν εννοώ τέχνη, εννοώ τη ζωγραφική. Μέσα από τα έργα του Γιάννη Γαΐτη μπορούμε στην τάξη να φτιάξουμε μια ιστορία που να μιλά για την περίοδο της Δικτατορίας και τον αγώνα του Πολυτεχνείου.



           "Ο Γιάννης Γαΐτης (Αθήνα, 4 Μαρτίου 192322 Ιουλίου 1984) ήταν Έλληνας ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης. Είναι γνωστός για τα «Ανθρωπάκια» του, μορφές που δεν έχουν ατομικά χαρακτηριστικά και έχουν πανομοιότυπο ντύσιμο με ριγέ κοστούμι και καπέλο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μαζοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου." (πηγή: wikipedia)

Τα έργα του μπορούν κάλλιστα να γίνουν η εικονογράφηση ενός βιβλίου που θα φτιάξει η τάξη μας μέσα από την ιστορία που θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ακούσει τα παιδιά και να έχουν εξετάσει την περίοδο της επταετίας ώστε να βγει όσο καλύτερο γίνεται το αποτέλεσμα. Συστήνεται σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων χωρίς να αποκλείονται και οι μικρότερες....








(Η ιδέα ανήκει σε συνάδερφο νηπιαγωγό.http://www.popi-it.gr/)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου