Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Λίγες συμβουλές για όσους θα μπουν σε Τμήμα Υποδοχής!

Μιας και έγιναν οι προσλήψεις για τα Τμήματα Υποδοχής και γρήγορα κάποιοι θα μπουν στην τάξη, θεώρησα χρήσιμο( όπως και πέρσι) να μεταφέρω κάποιες συμβουλές που είναι απαραίτητο να ειπωθούν για όσους θα αναλάβουν ένα τέτοιο τμήμα:
  •  Να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα των παιδιών και των ωρών που θα παίρνετε κάθε βδομάδα ώστε να μπορείτε να κάνετε πιο σωστά τον προγραμματισμό σας που είναι απαραίτητος. Βάλτε το πρόγραμμα στην τάξη, ώστε να το βλέπουν και τα παιδιά και να νιώθουν κομμάτι της.
  • Προσπαθήστε να καταλάβετε το επίπεδο του κάθε παιδιού. Ρωτήστε και τους συναδέρφους! Αν είναι εφικτό, δημιουργήστε μικρές ομάδες με παιδιά του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου ώστε να έχετε περισσότερες ώρες παρέμβαση. Καταγράψτε τις ομάδες σε έγγραφο ή σε ένα τετράδιο που θα το αφήσετε για την επόμενη συνάδερφο, την επόμενη χρονιά. 
  • Δημιουργήστε ένα φάκελο και χωρίστε τον σε τρία κομμάτια. Στο πρώτο, να γράψετε από μια αξιολόγηση για κάθε παιδί. Ας είναι σε απλή μορφή, δεν μας πειράζει. Καλό θα είναι τα αναγράφονται οι βασικές δυσκολίες του μαθητή και ο προγραμματισμός σας για το επόμενο τρίμηνο. Επαναλάβετε το ίδιο για τα δύο επόμενα τρίμηνα στα υπόλοιπα δύο μέρη του φακέλου. Σημαντικό: Αφήστε τον φάκελο στο σχολείο!!! 
  • Ελέγξτε την τάξη σας για το τι δουλεύει σ' αυτή. Ο υπολογιστής είναι απαραίτητος στο Τμήμα Υποδοχής περισσότερο από την γενική τάξη, καθώς έχουμε να κάνουμε με παιδάκια που ίσως δεν είναι εξοικειωμένα στην ελληνική γλώσσα. Άρα χρειάζονται πληθώρα πηγών και εποπτικών μέσων. Φτιάξτε την τάξη στα δικά σας μέτρα! Να αρέσει πρώτα σε σας κι έτσι θα την αγαπήσουν και τα παιδιά!
  • Βρείτε τα τηλέφωνα των γονιών, ειδικά των Ρομά, και ενοχλήστε τους! Πείτε τους να σας επισκεφτούν στο σχολείο για να μιλήσετε για τα παιδιά τους. Θα καταλάβετε πολλά!
  • Να κρατάτε απουσιολόγιο των παιδιών! Ειδικά για τα παιδιά Ρομά μπορεί να χρειαστεί να δώσετε αυτές τις πληροφορίες σε υπευθύνους!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν! Λίγες συμβουλές για την πρώτη βδομάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου